~ Cara Membawa keberuntungan Selama Tahun 2022 untuk Horoskop Harimau. ~

Home Forums Cerita Dari FaceBook ~ Cara Membawa keberuntungan Selama Tahun 2022 untuk Horoskop Harimau. ~

Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #125
  tutuguk
  Keymaster

  ~ Cara Membawa keberuntungan Selama Tahun 2022 untuk Horoskop Harimau. ~
  2022 adalah tahun Harimau Air. Ia bermula dari 1 Februari 2022 dan berakhir pada 21 Januari 2023. Tahun Harimau Air berlaku setiap 60 tahun.
  Tahun Harimau termasuk 2022, 2010, 1998, 1986, 1974, 1962, 1950, 1938….
  Harimau dikenali sebagai Raja segala binatang di China. Tanda zodiak Harimau adalah simbol kekuatan, mengusir kejahatan, dan keberanian. Ramai kanak-kanak Cina memakai topi atau kasut dengan imej harimau untuk memanggil aura nasib yang baik.
  Pada Tahun ini, Lembu dan Kambing ialah zodiak yang paling bertuah pada tahun 2022.
  Bagi mereka yang lahir pada tahun Tikus, Ular, Monyet, Babi dan Anjing, anda perlu melakukan lebih banyak usaha untuk mencapai pencapaian.
  Mereka yang berzodiak Arnab, Naga, Kuda dan Ayam di takdirkan untuk menikmati kehidupan yang lancar dan nasib baik dalam menjana wang tahun 2022 ini.
  Mereka yang berzodiak Harimau akan menemui ‘tahun tanda lahir’ mereka (benmingnian) pada tahun 2022. Memakai warna merah akan membawa tuah pada tahun tanda lahir.
  Inilah adalah Warna bertuah untuk 12 tanda zodiak Cina pada tahun 2022. Di sarankan untuk memakainya bagi tiap zodiak masing masing untuk menangkap Tuah anda.
  Tikus: merah dan biru
  Lembu: merah dan kuning
  Harimau: oren, hitam, biru dan merah.
  Arnab: hijau, ungu dan oren
  Naga: kuning dan putih
  Ular: tangerine, cyan, dan silver
  Kuda: hijau, biru dan merah
  Kambing: kuning terang
  Monyet: putih dan biru bayi
  Ayam jantan: kuning
  Anjing: kuning, hitam dan kelabu
  Babi: kuning, hijau dan hitam.
  Perkara yang akan membawa tuah Harimau:
  Nombor bertuah: 1, 3, dan 4 serta nombor yang mengandunginya (seperti 13 dan 43)
  Hari bertuah: 16 dan 27 mana-mana bulan lunar Cina
  Warna bertuah: biru, kelabu, oren
  Bunga bertuah: lili kuning, cineraria
  Arah bertuah: timur, utara, selatan
  Bulan bertuah: bulan lunar Cina ke-3, ke-7 dan ke-10. Pada Bulan ini, Tuah anda akan datang dengan sendirinya. Adalah Lebih baik jika Tai Sui telah di laksanakan.
  Perkara yang harus dielakkan oleh zodiak Harimau:
  Nombor malang: 6, 7 dan 8 serta nombor yang mengandunginya (seperti 67 dan 87)
  Warna malang: coklat
  Arah malang: barat daya
  Bulan malang: bulan lunar Cina ke-1, ke-4, ke-5 dan ke-11.
  2022, adalah tahun Harimau Air, adalah tahun yang baik untuk melahirkan bayi jika anda mencari simbol bertuahnya (kekuatan, penghapusan kejahatan dan keberanian). Tahun Harimau adalah tahun Zodiak kelima yang paling di dambakan bagi yang faham astrologi.
  Bayi yang di lahirkan pada tahun 2022 akan menjadi Harimau Air. Mereka pintar, jenaka dan pandai bersosial. Mereka biasanya mempunyai nasib baik dalam membuat wang dan mempunyai keupayaan yang kuat untuk menyesuaikan diri dengan perkara baru.
  Harimau, yang di panggil “raja haiwan” di China, biasanya menjadi pusat perhatian. Mereka di lahirkan dengan kemahiran kepimpinan dan mereka di hormati oleh orang lain. Harimau sesuai dengan mana-mana kerjaya sebagai pemimpin.
  Kerjaya terbaik untuk Harimau ialah: ejen pengiklanan, pengurus pejabat, ejen pelancongan, pelakon, penulis, artis, juruterbang, pramugari, pemuzik, pelawak dan pemandu.
  Bagaimanapun, pada tahun-tahun awal mereka, kerjaya Harimau tidak begitu lancar. Selepas usia tiga puluhan mereka mencari hala tuju mereka dan mengumpulkan kekayaan.
  Harimau biasanya menikmati kesihatan yang baik. Penyakit kecil, seperti selsema, batuk, dan demam, jarang dialami oleh Harimau. Mereka aktif sehingga mereka suka melakukan pelbagai sukan.
  Walau bagaimanapun, mereka harus mengelakkan senaman berat yang berlebihan, kerana beberapa aktiviti berbahaya boleh membawa kepada bahaya fizikal. Apabila terlibat dalam senaman luar, mereka harus memberi perhatian khusus kepada senaman memanaskan badan. Senaman aerobik, seperti berjoging, sesuai untuk mengekalkan kecergasan.
  Harimau bertenaga dan mempunyai semangat yang tinggi di tempat kerja. Apabila mereka berasa letih selepas bekerja berjam-jam, mereka memerlukan sedikit kelonggaran untuk menyegarkan diri.
  Tokoh terkemuka yang lahir pada Tahun Harimau ialah…
  Ratu Elizabeth II: dilahirkan pada 21 April 1926, seorang Harimau Api.
  Tom Cruise: dilahirkan pada 3 Julai 1962, seorang Harimau Air.
  Leonardo DiCaprio: dilahirkan pada 11 November 1974, seorang Harimau Kayu.
  Lady Gaga: dilahirkan pada 28 Mac 1986, seorang Harimau Api.
  Credit From Herry Jas

Viewing 1 post (of 1 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.
Skip to toolbar